Tips voor de perfecte ribeye

Er zijn zoveel stukken rund die heerlijk zijn om als biefstuk te bereiden dat het soms best lastig is om te kiezen welk stuk je wilt eten. Als je kiest voor ribeye dan kies je voor een stuk vlees dat rijk is aan smaak. Dat komt omdat er aan het vlees wat vet zit en omdat ook binnenin het vlees wat vet zit dat bij het bakken door het vlees smelt. Het is een stukje van de koe dat wat minder mager is dan een kogelbiefstuk en daardoor veel meer smaak heeft dan een stukje kogelbief. Het is vlees waar echte vleesliefhebbers heel blij van worden. In dit artikel geven we je allerlei heerlijke tips om het vlees op de juiste manier te bereiden. Lees snel verder als het water je al in de mond loopt. 

Gebruik olijfolie of boter bij het bakken van je ribeye

Je kunt een ribeye braden in een pan of in een grillpan. Bij het bereiden kun je gebruik maken van boter of olijfolie. Als je bakt met boter mag je gerust een flinke klont boter in de pan laten smelten. Als het begint te kleuren kun je het vlees erin braden. Met olijfolie bakken kan ook. Wrijf dan het vlees in met olijfolie en bak het in de pan. Een combinatie van olijfolie en boter is een andere optie. Als je een scheut olijfolie toevoegt aan de boter kun je het vet heter maken en daarmee kun je het vlees snel dichtschroeien. De olijfolie geeft extra smaak aan het vlees en is gezond.

Kies een mooi stuk ribeye uit

Kijk als je gaat voor ribeye naar een mooi stuk vlees. Het mag best een stevig stuk zijn. Je zult zien dat er weinig van overblijft omdat je gasten het lekker vinden en er veel van lusten. Mocht je wat overhouden dan kun je dat de dag erna altijd nog door een salade snijden of er een heerlijk broodje mee beleggen. De smaak wordt de dag erna alleen maar beter. De stukken met een vetrand en dunne aders door het vlees hebben de volste smaak. Als je niet van vet houdt kun je de vetranden wegsnijden. Echte liefhebbers zijn juist gek op het vet en eten dat samen met het vlees.

Bak aan en laat nog even garen in de oven

De beste manier van het bereiden van biefstuk is aanbakken in de pan of een grillpan en daarna een paar minuten laten garen in de oven. Dat is bij een ribeye niet anders. Een grillpan geeft extra smaak aan het vlees. De reden dat chefs het vlees verder garen in de oven is simpel. In de oven is de temperatuur constanter dan in de pan en daarmee gaat het gaar proces beter. Als je een kernthermometer gebruikt kun je precies bepalen welke garing je graag wilt.

Serveer de ribeye met een zelfgemaakt kruidenboter

Je kunt de ribeye opdienen in het bakvet of er een lekkere kruidenboter bij serveren. Het lekkerst is natuurlijk een huisgemaakt kruidenboter. Die is eenvoudig te maken door zachte boter te mengen met verse kruiden en peper en zout.

Door H. Pieters

Kaiiestan82 is een bekende blogger die regelmatig nieuws deelt in allerlei segmenten. Volg mij voor het laatste nieuws.

Related Post

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *