Noten uit de branderij: lekker, voedzaam en gezond!

Noten zijn enorm populair, en dat is natuurlijk niet voor niets. Er is voor ieder wat wils, dankzij het enorme aanbod aan diverse soorten. Wat al deze soorten gemeen hebben is de voedzaamheid. Noten zijn een goede bron van enorm veel voedingsstoffen. En daarbij zijn nootjes natuurlijk enorm lekker, zeker wanneer je deze in een branderij koopt.

Waarom een branderij?
Natuurlijk kun je nootjes in de supermarkt kopen, maar hiermee koop je fabrieksproducten die de ambacht van een branderij missen. Wil je échte smaak ervaren, dan kies je voor de ambachtelijke noten uit een branderij. Vandaag de dag hebben veel branderijen een webshop, waar je gemakkelijk je producten kunt uitkiezen en thuis laten bezorgen. Je nootjes worden vers voor je gebrand. Zo krijg je gegarandeerd een optimale smaak en behoud van de gezonde vetten en voedingsstoffen. Bij een branderij kun je vaak zelf kiezen hoeveel gram je wenst; een prettiger ten opzichte van de kant-en-klare zakken uit de supermarkt. Met het kopen bij de branderij steun je daarnaast een lokale en/of kleine ondernemer en profiteer je van zeer persoonlijke service!

Welke soorten koop je bij een branderij?
Een branderij biedt doorgaans een erg groot assortiment aan. Een kleine beschrijving van de meest populaire nootjes:

– Macadamia noten
Macadamia noten bevatten een hoog percentage aan gezonde onverzadigde vetten en zijn daardoor zeer gezond. Ze zijn ideaal te gebruiken als toevoeging aan een salade, maar ook erg lekker als snack. Wist je dat de olie van macadamia noten een prachtig effect heeft op de huid en het haar? Het werkt verzachtend, voedend en geeft een prachtige glans.
– Amandelen
Deze soort staat bekend als één van de gezondste soorten ter wereld. De amandel biedt een bomvolle bron van eiwitten, magnesium, vitamine E en vezels. Verkrijgbaar in diverse soorten; zoet, bitter, geroosterd, bruin, etc. Voor ieder wat wils.
– Hazelnoten
Een enorm veelzijdige noot, die we regelmatig terugzien in recepten, taarten, likeur en pasta. Hazelnoten zitten boordevol antioxidanten en hebben een zoete, ronde smaak met een knapperige bite.

Geniet en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *