Het drinken van wijn is gezond!

Wijn ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. Dit proces wordt ook wel vinificatie genoemd. Deze alcoholische drank kent verschillende soorten. Zo heb je rode wijn, rosé en witte wijn. Daarnaast zijn er ook mousserende wijnen zoals: cava, champagne en prosecco

Wijn bestaat uit suikers, water, zuren, resveraltrol, tannine, sulfiet en quercentine. Wijn wordt vaak ter discussie gesteld. Hoe gezond is deze alcoholische drank voor het menselijk lichaam? Wijn bied een aantal gezondheidsvoordelen maar kan in overmatig gebruik ook erg schadelijk zijn. In dit artikel zullen de voor- en nadelen van wijn besproken worden.

Rode wijn

Er is een groot onderscheidt tussen rode en witte wijn. Uit onderzoek blijkt dat het drinken van één glas rode wijn per dag net zo effectief kan werken als bepaalde diabetesmedicijnen. Rode wijn bevat veel polyfenolen. Dit zijn anti- oxidanten die bloedsuikerwaarden kunnen controleren. Daarom kan rode wijn mogelijk gebruikt worden als diabetesmedicijn.

Daarnaast kan rode wijn ervoor zorgen dat er minder hartproblemen ontstaan. Uit onderzoek bleek dat  bij rode wijndrinkers er minder hartproblemen ontwikkelen dan bij niet- rode wijndrinkers.  De polyfenolen die in rode wijn zitten schijnen erg effectief te werken tegen borstkanker. Daarnaast beschermen ze de lever tegen grote hoeveelheden alcohol. Er lopen nog veel onderzoeken om de mate van effectiviteit te beschrijven.

Tot slot zijn dit overige voordelen van het drinken van wijn: Bevordert de doorbloeding, Antioxidanten zorgen voor een betere weerstand en tot slot minder kans op longkanker.

Witte wijn

Witte wijn heeft andere voordelen voor de weerstand. Witte wijn bevat resveratrol. Resveratrol is ontstekingsremmend, kankerbestrijdend en zorgt voor een beschermende werking voor het hart. Vooral wijnen uit Spanje en Zuid Frankrijk hebben een hoog percentage van resveratrol.

Daarnaast bevat witte wijn ook veel antioxidanten die de weerstand bevorderd. Hierdoor word je minder gemakkelijk ziek.

Wijn drinken heeft dus zeker zijn voordelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *