Waarom je whiskey glazen nodig hebt om whiskey te drinken

Whiskey glazen zijn er niet alleen om whiskey te drinken, maar ze zorgen er ook voor dat de drank beter smaakt. Het gaat allemaal om het ervaren van je spirit in zijn puurste vorm. De vorm van een whiskey glas is ontworpen om de smaak van de drank te versterken en er het beste in naar boven te halen. Genieten van whiskey zonder een goed glas is als spaghetti koken zonder lepel – je mist een essentieel onderdeel om ten volle van je maaltijd te genieten!

Hoe kies je het juiste whiskey glas?

Whiskeyglazen zijn er in alle soorten en maten. Van een tulpvormig glas tot een Boston rond glas, er is heel wat om uit te kiezen. Een manier om het juiste whiskey glas te kiezen, is te onderzoeken hoe de smaak verandert bij verschillende soorten glazen. Het is ook de moeite waard na te gaan hoe verschillende glazen de andere gerechten op tafel zullen aanvullen alvorens een specifiek glas te kiezen.

De meest bekende whiskeys

Deze lijst van de beroemdste whiskey’s is zeker niet volledig, maar hij geeft wel enkele van de populairste keuzes weer.

Jameson Ierse Whiskey

We noemen Jameson Irish Whiskey een iconische drank in Ierland – hij is ongelooflijk populair, niet alleen in pubs en bars, maar ook op vele bruiloften en andere feesten.

Tullamore Dew Irish Whiskey

Tullamore Dew Irish Whiskey staat bekend om zijn mix van 16 verschillende whiskey’s uit de hele wereld . Hij werd voor het eerst gedistilleerd in 1829 en is nu een van de populairste whiskey’s die in Ierland worden verkocht.

Laphroaig Scotch Whiskey

Dit is een Islay single malt whiskey die vaak wordt omschreven als een van de meest onderscheidende whis. Hij is beroemd om zijn rokerige en turfachtige smaak.
Om optimaal van deze lekkere whiskey’s te kunnen genieten heb je natuurlijk de juiste whiskey glazen nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *