THE MACALLAN EN BENTLEY MOTORS SLAAN HANDEN INEEN OM BIJ TE DRAGEN AAN EEN DUURZAME TOEKOMST

Wat krijg je als twee toonaangevende merken elkaar vinden tijdens hun reis naar duurzaamheid? Een samenwerking om naar uit te kijken. Gisteravond (6-7-2021) is bekend gemaakt dat single malt whisky The Macallan en luxe automerk Bentley Motors hun kennis en kunde met elkaar delen om zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst. De samenwerking levert de komende jaren een breed scala aan projecten op, waaronder gezamenlijk ontwikkelde producten en evenementen.

Naast de bekendmaking van dit wereldwijde merkpartnerschap, is vandaag de nieuwe Hybrid Bentley onthuld. Bentley’s voorzitter en Chief Executive, Adrian Hallmark: “Het transformeren van Bentley in ’s werelds meest duurzame luxeautobedrijf, is een fascinerende reis. Ik ben verheugd om met The Macallan samen te werken aan een duurzamere toekomst. Onze merken delen dezelfde ethos. We hebben een passie voor uitzonderlijke kwaliteit, respect voor ambacht en een gezamenlijk streven naar duurzaamheid. Ik kijk uit naar het avontuur samen.” Het merk ondergaat nu de grootste transformatie in zijn 102 jaar oude geschiedenis met de introductie van zijn ambitieuze Bentley 100-duurzaamheidsstrategie.

Bij The Macallan zit duurzaamheid al sinds de oprichting in 1824 in het DNA verweven. Al bijna tweehonderd jaar is de natuur een belangrijk uitgangspunt voor het merk. De duurzaamheidsstrategie van het Whisky-merk bestaat onder andere uit het teruggeven aan gemeenschappen, milieuvriendelijke verpakkingen en samenwerken met duurzame leveranciers. Igor Boyadjian, Managing Director van The Macallan, ziet in deze samenwerking een kans om de opgedane kennis met elkaar te vergelijken om zo van elkaar te leren. “Een belangrijk aandachtspunt van het partnerschap is onze inzet voor een duurzamere toekomst. Het adembenemende natuurlijke landschap van The Macallan Estate is de perfecte plek om samen aan deze spannende en buitengewone reis te beginnen.”

Het streven van de distilleerderij is om toe te werken naar koolstofneutraliteit op The Macallan Estate in 2030, onderzoek naar inkoop van duurzame materialen en samenwerken met duurzame, lokale leveranciers. Het streeft ook naar een volledig elektrisch wagenpark voor personenauto’s op The Macallan Estate in 2025. Na de aankondiging van het partnerschap met Bentley Motors, neemt het merk dit jaar twee hybride Bentley’s in ontvangst.

Over The Macallan
The Macallan werd in 1824 opgericht door Alexander Reid, boven de rivier de Spey in het noordoosten van Schotland. Door de uitstekende kwaliteit en het onderscheidend karakter staat de drank wereldwijd bekend om zijn buitengewone single malt whisky’s.

In 2018 opende The Macallan een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis met de lancering van de bekroonde Speyside-distilleerderij. Het gebouw, geïnspireerd op de omliggende oude Schotse heuvels, is ontworpen door internationaal gerenommeerde architecten met als doel om duurzaamheid te bevorderen.

Over Bentley Motors
Het Engelse Crewe is de thuisbasis van Bentley Motors, het meest gewilde luxe automerk ter wereld. Dat succes heeft het merk te danken aan het vakmanschap dat sinds 1919 generatie op generatie wordt doorgegeven, de technische expertise en hun geavanceerde technologie. Bentley Motors ondergaat nu de grootste transformatie in zijn 102 jaar oude geschiedenis met de introductie van zijn ambitieuze Bentley 100 duurzaamheidsstrategie.

Bezoek voor meer informatie www.themacallan.com en www.bentleymotors.com.
Geniet op verantwoorde wijze van The Macallan. Drink niet wanneer je (gaat) rijden. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *